In Indonesië begint woensdag 17 februari 2021 de tweede ronde van het nationaal vaccinatieprogramma. In de tweede vaccinatieronde krijgen 38,5 miljoen mensen een coronavaccin toegediend.


De aftrap van de tweede ronde van het nationaal vaccinatieprogramma begint in Tanah Abang, de grootste textielmarkt in Zuidoost-Azië. Daar worden, als onderdeel van een pilot project, zo’n 55.000 marktkooplieden in zes dagen tijd gevaccineerd tegen Covid-19. 


Het Indonesische ministerie van Volksgezondheid hoopt dat daarna andere marktkooplui in Jakarta en de rest van Indonesië ook snel kunnen volgen. 


38,5 miljoen mensen


De tweede vaccinatieronde is gericht op het inenten van 38,5 miljoen mensen, onder wie mensen werkzaam in de publieke sector, ouderen en andere prioriteitsgroepen.


Vorige week kregen ouderen werkzaam in de gezondheidszorg al een vaccin toegediend nadat het Chinese Sinovac-vaccin ook goedgekeurd werd voor gebruik bij ouderen. Indonesië is het eerste land buiten China waar het Sinovac-vaccin op grote schaal wordt ingezet. 


Java en Bali


Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat in de tweede vaccinatieronde ook mensen werkzaam in het onderwijs, ambtenaren, leger en politie, religieuze leiders, volksvertegenwoordigers, en regeringsfunctionarissen in aanmerking komen voor vaccinatie. Hetzelfde geldt voor personeel werkzaam in de horeca, het openbaar vervoer, het toerisme, in de media en atleten. 


De tweede ronde van het vaccinatieprogramma is met name gericht op Java en Bali omdat deze eilanden de meeste geregistreerde coronagevallen van Indonesië tellen.