Indonesië heeft de inreisvoorwaarden voor buitenlandse bezoekers aangescherpt. De gewijzigde voorwaarden gelden voor niet-Indonesische staatsburgers die het land willen bezoeken gedurende de periode dat de noodmaatregelen van kracht zijn. 

 

(Reisvoorwaarden worden regelmatig geëvalueerd en indien nodig aangepast)

 

Per 23 juli 2021


De gewijzigde inreisbeperkingen, die per 23 juli 2021 in werking treden, houden in dat voorlopig alleen de volgende vijf groepen nog toegelaten worden tot Indonesië: 

  • Houders van een diplomatiek visum en houders van een dienstvisum;
  • houders van een diplomatieke verblijfsvergunning en houders van een dienstverblijfsvergunning;
  • houders van een beperkte verblijfsvergunning en houders van een permanente verblijfsvergunning;
  • buitenlanders die het land willen bezoeken voor medische of humanitaire doeleinden;
  • bemanningsleden van zee- en luchtvaart.

Voor meer informatie over bovengenoemde visa en/of verblijfsvergunningen raden we je aan contact op te nemen met de Indonesische ambassade in het land waar je verblijft. 

Gezondheidsprotocol


Bovengenoemde groepen dienen zich te houden aan de in Indonesië geldende gezondheidsprotocollen zoals de verplichte quarantaine van acht dagen na aankomst in Indonesië, en het verplichte vaccinatiebewijs. 

 

Buitenlanders die eerder het land nog binnen konden komen als onderdeel van een nationaal strategisch project of voor gezinshereniging, worden voorlopig niet toegelaten. 


Toeristen mogen het land nog niet in. Een Visa on Arrival (VOA) is nog niet mogelijk.


Noodbeperkingen


De noodmaatregelen, in Indonesië PPKM darurat genoemd, werden op 3 juli 2021 ingevoerd en waren in eerste instantie alleen geldig voor de eilanden Java en Bali. Later achtte de Indonesische overheid het noodzakelijk de maatregelen ook in te voeren voor regio’s buiten Java en Bali. 


De term PPKM darurat wordt inmiddels niet meer gebruikt. In plaats daarvan worden regio's in Indonesië ingedeeld in alarmniveaus, waarbij niveau 4 het hoogste alarmniveau is.