Op vrijdag 6 augustus 2021  lanceerde de nieuwe low-cost carrier van Indonesië Super Jet Air haar eerste vlucht tussen Jakarta en de steden Batam (Riau-eilanden) en Medan (Noord-Sumatra). Batam en Medan zijn bestemmingen die zeer in trek zijn bij millennials, aldus de luchtvaartmaatschappij die zich met name richt op deze generatie reizigers. 

 

1 x per dag


Medan en Batam zijn zeer in trek bij millennials omdat deze bestemmingen veel te bieden hebben op het gebied van religie, geschiedenis, cultuur en op maritiem en culinair gebied. Ook staan de twee bestemmingen bekend als zakensteden waar jonge mensen nieuwe, creatieve ideeën kunnen ontwikkelingen, aldus Super Jet Air-CEO Ari Azhari tijdens een persconferentie. 

 

Super Jet Air vliegt één keer per dag van Jakarta naar Batam, en van Jakarta naar Medan en weer terug. De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus 320-200 met 180 zitplaatsen in de economy class

 

Nieuwe ervaring


In de nabije toekomst wil de luchtvaartmaatschappij ook vluchten aanbieden naar andere bestemmingen in Indonesië zoals Pekanbaru, Palembang, Padang en Pontianak. Ook het aanbieden van internationale vluchten staat in de planning.

 

Super Jet Air, die zich richt op door technologie geobsedeerde millennials met een passie voor reizen, is gelieerd aan Lion Air Group. De slogan van de nieuwe low-cost carrier van Indonesië luidt overigens: “Era Baru, Pengalaman Baru”, wat ‘Nieuw Tijdperk, Nieuwe Ervaring’ betekent.