New York Magazine heeft een top 10 samengesteld van de beste kant-en-klare noedels en daar staat het Indonesische instant noedelmerk Indomie ook in. Twee keer zelfs!


Het team van NY Magazine verzamelde verschillende instant noedels van over de hele wereld. Op basis van beoordelingen van een aantal chefs en culinair schrijvers stelde het magazine een top 10 samen. 


Soep, geroerbakt, pittig


De top 10 beste kant-en-klare noedels is onderverdeeld in drie categorieën: instant noedelsoep, geroerbakte/droge instant noedels en pittige instant noedels. 


In de categorie ‘geroerbakte instant noedels’ komt Indomie twee keer voor, en wel met de smaken ‘Mi Goreng’ (originele smaak) en ‘Mi Goreng Rasa Ayam Panggang’ (BBQ kip). 


Mi goreng (origineel)


De originele ‘Mi Goreng’, is de favoriete smaak van culinair schrijver Soleil Ho. Ho spreekt van een hartige smaak afkomstig van de bijgeleverde uienolie en de gefrituurde uitjes. 


Aan NY Magazine vertelt Ho dat ze de noedels al eet sinds de basisschool en dat ze de mie samen met haar neefjes en nichtjes bereidde als hun ouders op stap gingen. 


Ho vindt de mie het lekkerst met een spiegelei. Ook laat ze de noedels in een wok heel snel schroeien. Vervolgens maakt ze het geheel af met chili-olie. 


Mi Goreng Rasa Ayam Panggang


Culinair schrijver Lucas Kwan Peterson vindt de BBQ Kip van Indomie heel smakelijk. Hij is met name te spreken over de bijgeleverde zakjes met daarin kipkruiden, gebakken uitjes, kruidenolie, chili-olie, en een dikke, zoete sojasaus. 


‘Er bestaat meestal (maar niet altijd) een directe correlatie tussen het aantal bijgeleverde plastic zakjes (met daarin olie, sausjes, poeders, gedroogde groenten) en hoe goed iets smaakt. Hoe meer, hoe beter’, aldus Peterson. 


Smaakuitvinder


De smaak ‘Mi Goreng’ van Indomie is uitgevonden door wijlen Nunuk Nuraini, ook wel ‘pahlawan bagi anak-anak kos’ genoemd, vrij vertaald ‘de heldin voor studenten die op kamers wonen’. De noedels zijn namelijk goedkoop en makkelijk en snel te bereiden. 


Indomie is razendpopulair in binnen- en buitenland en daar hebben de smaken die Nuraini voor het Indonesische noedelmerk heeft samengesteld zeker aan bijgedragen. 


De noedels zijn verkrijgbaar in meer dan 80 landen wereldwijd waaronder in Nederland, Australië, de VS en in Nigeria.