Indonesië heeft plannen op tafel liggen voor de bouw van de langste hangbrug ter wereld. De brug komt te hangen in het nog te bouwen Eiger Adventure Land, een nieuwe toeristische bestemming in Bogor, West-Java. 


Tijdens een werkbezoek aan Bogor op zondag 17 oktober 2021 legde minister Sandiaga Uno van Toerisme en Creatieve Economie de eerste steen voor de bouw van Eiger Adventure Land. Deze nieuwe ecotoerismebestemming zal naar verwachting in 2023 haar deuren openen voor publiek. 


Een 535 meter lange hangbrug wordt het paradepaardje van het park. Nog langer dan de nu nog langste hangbrug ter wereld “516 Arouca” (516 meter lang) in Portugal. 


Hangbrug en kabelbaan


Het nieuwe park, dat wordt gebouwd op een 326 hectare groot terrein, komt te liggen in het dorpje Sukagalih en biedt bezoekers een scala aan faciliteiten en natuurlijke attracties en activiteiten zoals een bosavontuur, klimactiviteiten, kamperen, traditionele dorpjes, een avonturenspeeltuin en nog veel meer. 


De twee hoofdattracties in de nieuwe ecotoerismebestemming zijn een hangbrug en een kabelbaan van 930 kilometer lang. De 535-meter lange hangbrug komt te liggen in een gebied aan de voet van de berg Gunung Pangrango. 


Hangbrug Situ Gunung 


Op dit moment is Jembatan Gantung Situ Gunung in Sukabumi, West-Java, de langste hangbrug in Indonesië én de regio Zuidoost-Azië. De brug is 243 meter lang, 1,8 meter breed en hangt 121 meter boven de grond. 


De bouw van de brug begon in medio 2017. Nog geen twee jaar later, in maart 2019, werd de hangbrug van Situ Gunung officieel geopend voor publiek. Jembatan Gantung Situ Gunung is dus een vrij nieuwe attractie. 


Foto: Ministerie van Toerisme en Creatieve Economie