Reizigers moeten na aankomst in Indonesië verplicht 10 dagen in quarantaine. De verplichte quarantaineperiode was kort geleden al verlengd van 3 naar 7 dagen. Daar komen vanaf 3 december 2021 dus nog eens 3 dagen bij. 


(Reisvoorwaarden worden regelmatig geëvalueerd en indien nodig aangepast)


Om te anticiperen op de komst van de omikronvariant van het coronavirus hebben de autoriteiten de verplichte quarantaineperiode voor aankomende reizigers verlengd met 3 dagen. Reizigers dienen per 3 december 2021 na aankomst in Indonesië verplicht 10 dagen in quarantaine te gaan. 

 

De tijdelijke maatregel geldt voor zowel buitenlandse reizigers als reizigers met een Indonesisch paspoort en dienen na aankomst in Indonesië met het volgende rekening te houden: 

  • Bij aankomst in Indonesië wordt bij alle aankomende reizigers een PCR-test uitgevoerd. Zij zijn verplicht 10 x 24 uur in quarantaine te gaan;
  • Buitenlandse vertegenwoordigers (en hun gezin) die werkzaam zijn in Indonesië mogen gedurende 10 x 24 uur in thuisquarantaine gaan;
  • Een tweede PCR-test op de negende dag van quarantaine. 

 

Inreis- en transitverbod


Tot op heden zijn er in Indonesië nog geen meldingen van de aanwezigheid van omikron. Uit vrees voor deze nieuwe coronavariant geldt in het land sinds 29 november 2021 een inreis- en transitverbod voor reizigers uit  Zuid-Afrika, Botswana, Angola, Zambia, Zimbabwe, Malawi, Mozambique, Namibië, Eswatini, Lesotho en Hongkong. Het inreisverbod geldt ook voor reizigers die 14 dagen of korter voorafgaand aan hun reis deze landen hebben bezocht. 

 

Reizigers met een Indonesisch paspoort die uit bovengenoemde landen komen, worden toegelaten tot Indonesië, maar dienen verplicht 14 dagen! in quarantaine te gaan. Zij krijgen hun tweede PCR-test op de dertiende dag van quarantaine. 


Kerst en Nieuwjaar


Na de zware tweede coronagolf eerder dit jaar, groeit de bezorgdheid om een mogelijke derde golf tijdens de kerstvakantie. Om dat te voorkomen, wordt heel Indonesië tussen Kerst en Nieuwjaar ingeschaald op risiconiveau 3

 

De tijdelijke maatregel duurt van 24 december 2021 tot 2 januari 2022 en houdt in dat de autoriteiten strenger gaan controleren op naleving van de coronamaatregelen die horen bij risiconiveau 3. Ook komt er een opschaling van bron- en contactopsporing, en wordt de bevolking opgeroepen hun woongebied tijdens Kerstmis en Nieuwjaar niet te verlaten, tenzij dat echt noodzakelijk is.