[Dit artikel is geüpdatet] Indonesië heeft een quarantainevrije reisbubbel geopend met Singapore. Reizigers die van Singapore naar Batam of Bintan reizen, hoeven bij aankomst niet in quarantaine te gaan.  


Reizigers die vanuit Singapore naar Nongsa op Batam en Lagoi op Bintan reizen hoeven bij aankomst in deze twee bestemmingen in Indonesië niet in quarantaine te gaan. Reizigers mogen genoemde plekken echter niet verlaten. 


Gevaccineerd en negatief


Reizigers die worden toegelaten, dienen volledig gevaccineerd te zijn en 72 uur vóór vertrek negatief te zijn getest op corona, én negatief te zijn getest bij aankomst bij veerbootterminal Nongsapura (Batam) of Bandar Bintan Telani (Bintan).


Reizigers worden na aankomst direct naar hun hotel gebracht. Na de uitslag van hun Covid-19-test, die negatief dient te zijn, kunnen zij hun activiteiten uitvoeren, maakte minister Sandiaga Uno van Toerisme en Creatieve Economie bekend tijdens een virtuele persconferentie op maandag 24 januari 2022. 


Voorwaarden


Reizigers uit Singapore die Batam of Bintan willen bezoeken, dienen aan de volgende voorwaarden te voldoen: 

  • Reizigers dienen voorafgaand aan hun reis minimaal 14 dagen in Singapore te hebben verbleven;
  • Reizigers dienen het land binnen te reizen via veerbootterminal Nongsapura (Batam) of veerbootterminal Bandar Bintan Telani (Bintan);
  • Reizigers dienen in het bezit te zijn van een Engelstalig bewijs van volledige vaccinatie, waarbij de tweede dosis ten minste 14 dagen vóór vertrek is toegediend; 
  • Een negatieve Covid-19-testuitslag van een PCR-test die uiterlijk 3 x 24 uur vóór vertrek is uitgevoerd;
  • Een negatieve Covid-19-testuitslag van een PCR-test uitgevoerd bij aankomst in de veerbootterminal van Batam/Bintan;
  • In het bezit van een door de Indonesische overheid goedgekeurd visum;
  • In het bezit van een boekingsbewijs van accommodatie op Batam/Bintan;
  • Een ziektekostenverzekering die de medische kosten dekt, inclusief medische kosten in verband met Covid-19, voor een bedrag van minimaal 30 duizend SGD;
  • Gebruik van de PeduliLindungi App op Batam/Bintan;


Indonesië hoopt met deze stap het toerisme op Batam en Bintan weer tot leven te brengen. Beide eilanden waren vóór de pandemie zeer populaire bestemmingen voor Singaporese toeristen. 


Laatste update: 31 januari 2022, 04.51 uur