Het is officieel. De quarantaineplicht voor reizigers die Indonesië bezoeken is ingekort. Voor inkomende reizigers die een boosterprik hebben gehad, geldt vanaf 16 februari 2022 een verplichte quarantaine van 3 x 24 uur. 


Eerder deze week maakte minister Luhut Binsar Pandjaitan die onder meer verantwoordelijk is voor het coronabeleid in Indonesië, bekend dat de quarantaineduur voor inkomende reizigers die een boosterprik hebben gehad, wordt ingekort van 5 naar 3 dagen. 


De nieuwste wijziging in de quarantaineregels zou eigenlijk pas vanaf 1 maart dit jaar in werking treden, maar dat is dus eerder geworden. 


Boosterprik


De verplichte quarantaine van 3 x 24 uur geldt alleen voor inkomende reizigers die al een boosterprik hebben gehad. Na aankomst in Indonesië krijgen zij een eerste PCR-test. De tweede PCR-test wordt afgenomen op de derde dag van quarantaine. 


Inkomende reizigers die (nog) geen boosterprik hebben gehad, maar wel volledig gevaccineerd zijn, dienen 5 dagen in quarantaine te gaan.  


Afschaffing quarantaineplicht


De kortere quarantaineduur moet uiteindelijk leiden tot de afschaffing van de quarantaineplicht vanaf 1 april dit jaar, of misschien nog wel eerder. Voorwaarde is echter wel dat de coronasituatie in Indonesië verbetert.