De gouverneur van West-Java, Ridwan Kamil, en diens vrouw zouden hebben geaccepteerd dat hun zoon mogelijk is overleden. Dat heeft een familielid vrijdag (3/6/2022) bekendgemaakt. Emmeril Khan Mumtadz, de oudste zoon van de gouverneur, wordt sinds 26 mei 2022 vermist nadat hij ging zwemmen in de Zwitserse rivier de Aare. 


Erwin Muniruzaman, de broer van de gouverneur, maakte vrijdag (3/6) bekend dat Ridwan Kamil en zijn vrouw het mogelijke overlijden van hun zoon hebben geaccepteerd. Familieleden hebben de zoekpogingen door de lokale autoriteiten nauwlettend gevolgd en zowel Ridwan als zijn vrouw hebben de onaangename mogelijkheid geaccepteerd dat hun 23-jarige zoon mogelijk is overleden door verdrinking, aldus Muniruzaman tijdens een persconferentie in de West-Javaanse stad Bandung. 


Yellow notice


Een dag eerder maakte een woordvoerder van de Indonesische politie bekend dat Interpol op 1 juni 2022 een yellow notice heeft uitgevaardigd met betrekking tot Emmeril Khan Mumtadz, die ook wel Eril wordt genoemd.


Een yellow notice wordt uitgevaardigd om vermiste personen, vaak minderjarigen, op te sporen of om personen te identificeren die zelf niet in staat zijn dat te doen. De uitvaardiging van de yellow notice houdt in dat alle landen die lid zijn van Interpol op de hoogte zijn van de vermissing van Eril, aldus politiewoordvoerder Dedi Prasetyo


Bij de zoektocht naar Eril werkt de Indonesische politie samen met Interpol, de politie van Zwitserland en de Indonesische ambassade in Bern. Samen zullen ze de ontwikkelingen omtrent de zoektocht naar de gouverneurszoon actief en nauwlettend in de gaten houden. 


Zoekactie gaat door


De Indonesische ambassade in Bern heeft bekendgemaakt dat de zoektocht naar Eril nog steeds voortduurt met patrouilles op het land, in het water en vanuit de lucht met drones. Ook hebben de lokale autoriteiten speurhonden ingezet. 


De oudste zoon van de gouverneur Ridwan Kamil was in Zwitserland waar hij op zoek was naar een universiteit voor zijn masteropleiding. Zijn moeder en zijn zusje vergezelden hem bij het zoeken naar een geschikte universiteit. 


Sterke stroming

 

Op donderdagochtend (26/5/2022) is hij samen met zijn zusje en een vriendin nabij de Zwitserse stad Bern gaan zwemmen in de rivier de Aare, een zijrivier van de Rijn. De drie zouden tijdens het zwemmen in de problemen zijn geraakt. Omstanders konden de twee vrouwen op tijd redden. Voor Eril kwam de hulp te laat. Vermoedelijk werd hij door de sterke stroming meegevoerd. 


Bij de Zwitserse politie kwam rond 09.45 uur die dag een melding binnen van het ongeval. De autoriteiten in Zwitserland zijn daarop een zoekactie gestart die tijdelijk werd gestaakt omdat het te donker werd. De daaropvolgende dagen werd de zoektocht voortgezet, maar zonder resultaat. 


Terug naar Indonesië


Op het moment dat gouverneur Ridwan Kamil te horen kreeg dat zijn zoon vermist werd, was hij op werkbezoek in Engeland met het doel samenwerkingsverbanden aan te gaan op het gebied van nieuwe en hernieuwbare energie. Kamil vertrok na het horen van het nieuws onmiddellijk naar Zwitserland om zijn gezin bij te staan. 


Tot woensdagavond (1/6) heeft Kamil actief deelgenomen aan de zoekactie naar zijn zoon. De volgende dag is hij samen met zijn vrouw en dochter teruggekeerd naar Indonesië.