In de Zwitserse rivier de Aare is het lichaam gevonden van de sinds eind mei vermiste zoon van de gouverneur van West-Java. Het lichaam van Emmeril Khan Mumtadz wordt zo snel mogelijk overgevlogen naar Indonesië. 


Op woensdagochtend (8/6) rond 06.50 uur lokale tijd kreeg de politie van Bern een melding binnen over een levenloos lichaam van een man in het water bij de Engehalde-dam. Forensisch onderzoek heeft uitgewezen dat het om het lichaam gaat van de sinds 26 mei vermiste Emmeril, vermeldt de politie van Bern op haar website. 


30 kilometer verderop


De Engehalde-dam ligt ongeveer 30 kilometer verderop van de plek waar Eril, zoal Emmeril ook wordt genoemd, op 26 mei samen met zijn zusje en een vriendin ging zwemmen. De drie zouden tijdens het zwemmen in de problemen zijn geraakt. 


Omstanders konden de twee vrouwen op tijd redden. Voor Eril kwam de hulp te laat. Vermoedelijk werd hij door de sterke stroming meegevoerd.


Intensieve zoektocht


Sinds zijn vermissing werd een intensieve zoektocht op touw gezet met patrouilles op het land, in het water en vanuit de lucht met drones. 


Het lichaam van Eril wordt naar verwachting op zaterdag (11/6) overgevlogen naar Indonesië.