Het liefdesverhaal in de nieuwe Hollywoodfilm ‘Ticket to Paradise’ speelt zich af op het Indonesische eiland Bali. Echter, het Bali dat bioscoopbezoekers voorgeschoteld krijgen, is géén Bali. 


De opnames voor ‘Ticket to Paradise’ waarin George Clooney en Julia Roberts de hoofdrollen spelen, hadden eigenlijk moeten plaatsvinden op het Indonesische eiland Bali. Door de coronabeperkingen waren de makers van de film echter genoodzaakt van de oorspronkelijke plannen af te zien. 


Queensland


In plaats daarvan hebben de makers ervoor gekozen de opnames te laten plaatsvinden in het Australische Queensland. Locaties op de eilanden Haslewood en Whitsunday, en in de steden Gold Coast en Brisbane werden omgetoverd tot Bali. 


Filmmaatschappij Universal Pictures heeft de officiële trailer vrijgegeven voor deze romantische komedie. Daarin zien we een wit zandstrand, palmbomen, hutjes die deel uitmaken van een resort, en mensen in traditionele Balinese kleding. 


Indonesische acteur


Of het echte Balinezen zijn, is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat filmpersonage Gede wordt vertolkt door de Indonesische acteur Maxime Bouttier, zoon van een Franse vader en een Balinese moeder. 


Voor de 29-jarige Bouttier is het de eerste Amerikaanse filmrol. Bouttier, die in meerdere Indonesische films heeft gespeeld, vertolkt in ‘Ticket to Paradise’ de Balinese Gede, de toekomstige schoonzoon van een gescheiden koppel, gespeeld door George Clooney en Julia Roberts.


Gezamenlijke missie 


De twee exen hebben een gezamenlijke missie, namelijk afreizen naar Bali om te voorkomen dat hun dochter dezelfde fout maakt die zij 25 jaar geleden zelf ook maakten: trouwen. 


In Nederland draait de film vanaf 29 september 2022 in de bioscoop. Wanneer de film in de Indonesische bioscopen is te zien, is nog niet bekend. 


Eat, Pray, Love


Jammer dat de opnames op Bali door de coronacrisis niet door konden gaan. Anders was het voor actrice Julia Roberts de tweede keer geweest dat zij ‘het Eiland der Goden’, zoals Bali ook wel wordt genoemd, voor filmopnames mocht bezoeken. 


In 2009 was Roberts op Bali voor de opnames van de romantische dramafilm ‘Eat, Pray, Love’, een verfilming van Elizabeth Gilberts gelijknamige boek uit 2006. 


‘Eat, Pray, Love’ zette het eiland en met name het kunstenaarsdorp Ubud internationaal op de kaart. Ook de Balinese handlezer/medicijnman Ketut Liyer kreeg wereldwijde bekendheid door zijn rol in de film. Ketut Liyer overleed in 2016 op 100-jarige leeftijd.


Eind jaren ’90 was Roberts op het Indonesische eiland Kalimantan voor de documentaire ‘In the Wild: Orangutans with Julia Roberts’ die in 1998 uitkwam. 


Voor deze documentaire reisde de actrice af naar de bossen van Tanjung Pitung op Kalimantan om samen met primatoloog Biruté Galdikas orang-oetans te bestuderen.