De Electronic Visa On Arrival (e-VOA) kan niet alleen online aangevraagd worden. Verlenging gebeurt vanaf 26 januari 2023 ook online. Hoe werkt het nu precies?


In een door de Indonesische immigratiedienst uitgegeven persbericht staat dat verlenging plaatsvindt via evisa.imigrasi.go.id. Genoemde website behandelt ook de aanvragen voor een e-VOA. Betalingen kunnen online worden gedaan met een betaalpas of een creditcard. De passen moeten wel zijn opgenomen in het netwerk van Visa, MasterCard of JCB.


Het enige wat je nodig hebt ....


Buitenlandse toeristen die hun e-VOA willen verlengen, hoeven voor verlenging dus niet meer naar het dichtstbijzijnde immigratiekantoor. Met deze nieuwe dienst, kunnen toeristen comfortabel genieten van hun vakantie, want verlenging kan van waar dan ook in Indonesië gebeuren. 


Het enige wat je nodig hebt, is je smartphone en internetverbinding, aldus de immigratiedienst. 


Je hoeft je voortaan dus geen zorgen meer te maken of je wel de juiste kleding aanhebt voor een bezoek aan het immigratiekantoor. Immigratiekantoren in Indonesië hanteren immers strikte kledingvoorschriften: gepaste kleding, géén teenslippers!


Boost voor de economie


Voor de aanvraag van een e-VOA, dien je je eerst te registreren op de website evisa.imigrasi.go.id. Nadat je hebt ingelogd, wordt de aanvrager gevraagd een formulier in te vullen en een aantal documenten te uploaden. Na het invullen en uploaden van alle gevraagde gegevens kan tot betaling worden overgegaan, en de e-VOA wordt naar de e-mail van de aanvrager gestuurd. 


De Indonesische autoriteiten hopen dat de nieuwe dienst het toerisme in het land een boost zal geven.


De e-VOA werd in november vorig jaar geïntroduceerd. Een e-VOA kost 500.000 rupiah. Met dit visum mogen bezoekers 30 dagen in Indonesië verblijven. Het visum kan één keer verlengd worden met 30 dagen. Het visum moet binnen 90 dagen na betaling worden gebruikt.