Bali heeft er sinds kort een nieuw overdekt winkelcentrum bij - Living World Denpasar - de grootste mall op het eiland. Het winkelcentrum is ontworpen als een duurzame mall, en bij het ontwerp ervan is volop aandacht besteed aan de Balinese cultuur. Ook biedt de mall ruimte aan lokale ondernemers.


Volgens Living World Denpasar-directeur Theresia Setiadjaja is de nieuwe mall niet alleen gebouwd als een plek om te winkelen, het winkelcentrum heeft zich ook ten doel gesteld een favoriete bestemming te worden voor Balinezen en bezoekers uit binnen- en buitenland. Ook aan de architectuur is gedacht, want bij het ontwerp ervan is volop aandacht besteed aan de lokale cultuur. Zo zijn er in de mall iconische ornamenten te zien die de schoonheid van het eiland vertegenwoordigen, zoals penjors (gebogen. versierde bamboestokken), kleurrijke waaiers en vliegers (Bali staat bekend om het jaarlijkse vliegerfestival).
Zeventig procent van de winkelpanden in de mall wordt beheerd door lokale ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. De vice-gouverneur van Bali, Tjokorda Oka Artha Ardana Sukawati, die het winkelcentrum op vrijdag (24/3/2023) officieel opende, heeft er dan ook het volste vertrouwen in dat Living World Denpasar een positieve bijdrage zal kunnen leveren aan de Balinese samenleving, met name op het gebied van lokale werkgelegenheid. Niet alleen aan lokale ondernemers is gedacht, ook duurzaamheid staat bij het nieuwe winkelcentrum hoog in het vaandel.. Zo zijn er op het dak van de mall zonnepanelen geplaatst, bestaat de meeste winkelverlichting uit energiezuinige LED-verlichting en is het winkelcentrum voorzien van energiezuinige airconditioners. 


Living World Denpasar ligt aan de Gatot Subroto Timur-straat in Denpasar op een stuk grond ter grootte van 3,5 hectare. Het winkelcentrum zelf beslaat ruim 120 duizend vierkante meter aan oppervlakte. 


Foto's: Villa Sinar Cinta, Amed