Op de internationale luchthaven van Bali zijn woensdag (6/3/3024) 30 nieuwe autogates officieel in gebruik genomen. Reizigers die hier gebruik van maken, kunnen zelf hun paspoort scannen waardoor de grenscontrole sneller verloopt. 


Zo duurt de grenscontrole met behulp van de autogates ongeveer 15 tot 25 seconden per persoon. I Gusti Ngurah Rai International Airport ontvangt  in het laagseizoen dagelijks 14 duizend tot 16 duizend aankomende reizigers uit het buitenland. In het hoogseizoen is dat aantal nog veel hoger, namelijk 18 duizend tot 20 duizend aankomende reizigers. 


Elektronisch paspoort


De autogates werken op basis van gezichtsherkenning. Zowel Indonesische als buitenlandse paspoorthouders kunnen gebruikmaken van deze faciliteit. Buitenlandse paspoorthouders dienen wel te beschikken over een een elektronisch paspoort en een elektronisch visum in overeenstemming met het doel van het bezoek aan Indonesië.


Het is de bedoeling dat er in het tweede kwartaal van 2024 extra autogates op de luchthaven worden geïnstalleerd zodat het totaal aantal autogates op Bali Airport op 80 komt te staan. Volgens de Indonesische immigratiedienst dragen de autogates bij aan de groei van het toerisme en de economie. 


Eerder dit jaar kreeg Soekarno-Hatta International Airport bij de Indonesische hoofdstad Jakarta ook al 78 nieuwe autogates