Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, landde vorige week woensdag (26/6/2024) voor het eerst op I Gusti Ngurah Rai International Airport in Denpasar. Hiermee werd de start ingeluid van een rechtstreekse lijndienst tussen Abu Dhabi en Bali. 


Het vertrek van de inaugurele vlucht (EY 476) vanaf Zayed International Airport in Abu Dhabi op dinsdag (25/6/2024) werd feestelijk gevierd. 


Bij aankomst in Denpasar werd het toestel van Etihad Airways verwelkomd met een traditioneel watersaluut, waarbij de piloten vanuit de cockpit met de Indonesische vlag en de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten zwaaiden om daarmee de lancering in te luiden van de non-stop verbinding tussen Abu Dhabi en Bali. 


4 x per week


De nieuwe lijndienst tussen Abu Dhabi en Bali wordt vier keer per week uitgevoerd met de Boeing 787-9 Dreamliner die geconfigureerd is met 290 stoelen, waarvan 28 Business Studio en 262 Economy Smart stoelen. Het toestel is voorzien van het Etihad E-Box-entertainmentsysteem, stroomvoorziening bij de stoelen en WiFi aan boord. 


Arik De, Chief Revenue and Commercial Officer van Etihad, liet weten het een hele eer te vinden te mogen worden verwelkomd op Bali. Ook zei hij er trots op te zijn een volledige vlucht mee te mogen nemen op de allereerste rechtstreekse reis van Etihad Airways naar Bali.  


"We zijn verheugd om Bali toe te mogen voegen aan de groeiende lijst van bestemmingen die we rechtstreeks vanuit Abu Dhabi bedienen. Het wordt onze tweede bestemming in Indonesië, na Jakarta. We kijken ernaar uit om reizigers uit het Midden-Oosten, Europa en via ons wereldwijde netwerk te verbinden met het Indonesische tropische eiland."


Vluchtschema


Etihad, vluchtnummer EY 476 vertrekt elke dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag om 22.25 uur lokale tijd vanuit Abu Dhabi (AUH) naar Bali (DPS) waar het toestel de volgende dag om 11:35 lokale tijd aankomt. 


Vanuit Bali (DPS) vliegt Etihad, vluchtnummer EY 477 elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 18:45 uur lokale tijd naar Abu Dhabi (AUH) waar het toestel om 23:45 uur lokale tijd arriveert.


Reizigers die hun vlucht naar Bali boeken via Abu Dhabi en hun boeking doen via de officiële website van Etihad Airways, kunnen ervoor kiezen om een ​​gratis hotelverblijf toe te voegen via het Abu Dhabi Stopover-programma van Etihad. 


De luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten maakte vorig jaar al bekend om in 2024 rechtstreeks vanuit Abu Dhabi naar Bali te zullen vliegen, De eerste vlucht stond gepland voor april 2024. Dat is dus twee maanden later geworden.