De autoriteiten van Bali zijn erachter gekomen wie de vrouw is die met een geschilderd mondkapje op het gezicht een supermarktbeveiliger voor de gek wist te houden. Ook de identiteit van haar partner in crime is inmiddels bekend. 


De immigratiedienst heeft de paspoorten van de twee tijdelijk in beslag genomen. De vrouw heeft een Russisch paspoort en de man die haar vergezelde, heeft een Chinees paspoort, schrijft Detik.com


Volgens de immigratiedienst verblijven de vrouw en haar partner in crime legaal in Indonesië. Zij hebben de immigratieregels dus niet overtreden. Desondanks schrijven Indonesische media dat de kans groot is dat de twee het land worden uitgezet omdat zij met opzet de coronamaatregelen hebben overtreden. 


Buiten proporties


Ook de satpol pp van Bali, een eenheid die verantwoordelijk is voor de ordehandhaving op het eiland, vindt de actie van de twee buiten proporties en heeft de immigratiedienst dan ook verzocht de man en de vrouw het land uit te zetten. 


NusaBali.com schrijft dat het niet de eerste keer is dat de twee betrokken zijn bij een prankvideo op Bali. Zo zou op eerdere video’s te zien zijn dat de vrouw een sok en een beha gebruikte om haar neus en mond te bedekken. Die video’s gingen niet viraal. 


Anders is het geval met de laatste video, waarop te zien is dat de vrouw met een geschilderd mondkapje op haar gezicht een beveiliger voor de gek wist te houden en op die manier een supermarkt kon binnenlopen. 


Eigenaar supermarkt op het matje geroepen


BaliTribune schrijft dat de supermarkt op de prankvideo een supermarkt betreft in Tibubeneng in de regio Badung. De eigenaar van de supermarkt is door autoriteiten van Badung op het matje geroepen. Volgens de autoriteiten hadden de supermarktmedewerkers beter moeten opletten of bezoekers zich wel aan de coronamaatregelen houden. 


De supermarkteigenaar krijgt een waarschuwing en indien de supermarkt in Tibubeneng weer de fout ingaat, volgt een geldboete van 1 miljoen rupiah (omgerekend bijna 60 euro) of sluiting van het pand gedurende een periode van zeven dagen. 


Op het overtreden van de coronamaatregelen staan sancties. Voor buitenlanders op Bali zijn die sancties niet mals. Bij een eerste overtreding krijgen zij een geldboete van 1 miljoen rupiah. Bij een tweede overtreding kan de overtreder het land worden uitgezet.