[Dit artikel is geüpdatet] Bali treedt hard op tegen buitenlanders die de coronamaatregelen op het eiland overtreden. Het lijkt sommige buitenlanders echter weinig te schelen. Met een op het gezicht geschilderd mondkapje slaagde een vrouw erin een supermarktbeveiliger voor de gek te houden. 


Republika.co.id schrijft dat de autoriteiten erachter zijn gekomen dat de vrouw uit Rusland komt. 


Terwijl Bali hard zijn best doet het eiland gereed te maken voor de ontvangst van buitenlandse bezoekers door middel van handhaving van de coronamaatregelen en massavaccinaties tegen Covid-19, probeert een buitenlandse vrouw een supermarkt te betreden zonder mondkapje op. 


Terug naar de auto


De eerste poging mislukte. De beveiliger van de supermarkt weigerde de vrouw de toegang tot het pand omdat ze geen mondkapje droeg. Daarop keerde ze samen met haar partner in crime terug naar haar auto. Niet om een mondkapje te halen.


Nee. De man die haar vergezelde, ook een buitenlander, schilderde in de auto een mondkapje op haar gezicht. 


Op video vastgelegd


Samen keerden zij weer terug naar de supermarkt. De beveiliger keek wat argwanend maar verleende de vrouw toegang tot het pand. En dit alles werd op video vastgelegd door de man die de vrouw vergezelde. 


Op de video is te zien dat andere bezoekers van de supermarkt zich niet realiseerden dat de vrouw geen mondkapje droeg. Het is nog niet duidelijk waar op Bali de video gemaakt is. 


Sancties 


De Balinese politie roept iedereen op zich te houden aan de gezondheidsprotocollen en wijst op de sancties die er staan op het overtreden van de coronamaatregelen. 


Daarmee doelt de politie met name op de sancties voor buitenlanders: bij de eerste overtreding dient de overtreder een boete te betalen van 1 miljoen rupiah (omgerekend bijna 60 euro), en bij een tweede overtreding wordt de overtreder Indonesië uitgezet.


Niet delen


Indonesische media schrijven dat de maker van de video bekend staat om het maken van zogeheten prankvideo’s. De politie kan de grap van de video er echter niet van inzien en verzoekt het publiek de video vooral niet te delen. 


Ook zegt de politie het voorval te betreuren omdat het schade berokkent aan het imago van het Indonesische eiland dat er alles aan doet om binnenkort weer buitenlandse toeristen te mogen verwelkomen. 


Laatste update: 22 april 2021, 05:42 uur
Foto: Screenshot
Denpasar.viral