Eerder maakte Singapore Airlines nog bekend om vanaf 4 mei 2021 weer directe vluchten te zullen uitvoeren naar het Indonesische eiland Bali. De luchtvaartmaatschappij heeft echter moeten afzien van dat plan. 


Bali kan voorlopig nog geen internationale vluchten verwelkomen. Volgens de Indonesische autoriteiten kan het eiland nog niet worden beschouwd als toegangspunt voor buitenlandse bezoekers. 


De stijging van het aantal coronagevallen in landen zoals India, Pakistan en de Filipijnen is voor de centrale regering de reden geweest om tot dit besluit te komen. Het plan van Singapore Airlines om vanaf 4 mei 2021 weer naar Bali te vliegen, kan voorlopig dus nog niet doorgaan. 


Ondanks de reisbeperkingen zijn internationale vrachtvluchten met bestemming I Gusti Ngurah Rai International Airport nog wel steeds toegestaan. 


Toerismesector Bali


De toerismesector reageert ondertussen zeer teleurgesteld in het besluit van de centrale overheid om Bali nog niet te openen voor internationale passagiersvluchten. De Indonesische associatie van hotels en restaurants (PHRI) is van mening dat het eiland zeer goed in staat is buitenlandse bezoekers te ontvangen. 


De luchthaven is er klaar voor, de hotels die zijn aangewezen als quarantaineonderkomen zijn er klaar voor, de ziekenhuizen zijn er klaar voor, zegt PHRI-voorzitter van de afdeling Gianyar, Adit Pande aan Bali Post.  


Pande blijft echter niet bij de pakken neerzitten en vestigt zijn hoop op juni-juli 2021. Minister Sandiaga Uno van Toerisme en Creatieve Economie zei medio april dit jaar dat Bali in juni/juli 2021 weer buitenlandse toeristen kan verwelkomen en dat de opening van het eiland op schema ligt.  


Internationale reizigers


Indonesië laat sinds april 2020 geen buitenlandse toeristen toe in het land in verband met de coronapandemie. 


Bezoekers met een zogeheten visit visa mogen het land wel in. Zij mogen het land binnenkomen via de volgende vier toegangspunten: Soekarno-Hatta International Airport (Tangerang), Kualanamu International Airport (Medan, Noord-Sumatra), Juanda International Airport (Surabaya, Oost-Java) en Sam Ratulangi International Airport (Manado, Noord-Sulawesi).