De inreisregels voor Bali zijn aangescherpt. Zo mogen binnenlandse luchtreizigers het eiland per ingang van 30 juni 2021 alleen nog maar bezoeken met een negatief Covid-19 testresultaat van een PCR-test op zak. 


Het negatieve Covid-19 testresultaat van de PCR-test, die uiterlijk 2 x 24 uur vóór vertrek is uitgevoerd, moet bovendien voorzien zijn van een QR-code die de echtheid van het testresultaat garandeert. 


Valse uitslag


Volgens I Wayan Koster, de gouverneur van Bali, zijn er veel valse coronatestuitslagen in omloop. Reizigers met een valse coronatestuitslag hebben zich vaak niet getest op Covid-19 alvorens het eiland te bezoeken, aldus de gouverneur tijdens een virtuele persconferentie op maandag 28 juni 2021. 


Voorheen mochten luchtreizigers naast een negatief Covid-19 testresultaat van een PCR-test ook een negatief Covid-19 testresultaat van een antigeentest of een GeNose C19-test overleggen. 


Per boot


Ook voor reizigers die Bali per boot willen bezoeken, gelden strengere inreisregels. Zij dienen in het bezit te zijn van een negatief testresultaat van een antigeentest die 2 x 24 uur vóór vertrek is uitgevoerd. Ook het testresultaat van de antigeentest dient te zijn voorzien van een QR-code.


Toch hoopt gouverneur Koster dat reizigers ervoor kiezen een PCR-test te laten uitvoeren omdat deze nauwkeuriger is dan de antigeentest.  


Een GeNose C19-test wordt niet meer geaccepteerd. 


Buiten Bali 


In juni dit jaar werd Bali dagelijks bezocht door 8000 tot 9000 binnenlandse luchtreizigers en 10.000 bootreizigers. 


De inreisregels voor Bali zijn aangescherpt wegens het toenemende aantal bevestigde gevallen van Covid-19 buiten het eiland.