Indonesiërs en buitenlandse reizigers die Indonesië willen bezoeken voor toeristische doeleinden kunnen het land binnenreizen via Soekarno-Hatta International Airport. Eerder schreven diverse media uit binnen- en buitenland dat bovengenoemde reizigers het land alleen mogen binnenreizen via drie luchthavens, en daar zou de luchthaven die Jakarta en omgeving bedient niet bij horen. 


In een circulaire gepubliceerd op zondag (6/2/2022) en opgesteld door het ministerie van Transport staat dat houders van een Indonesisch paspoort en buitenlandse reizigers die het land willen bezoeken voor toeristische doeleinden, Indonesië alleen mogen binnenreizen via de volgende drie luchthavens:

  • I Gusti Ngurah Rai International Airport (Bali);
  • Hang Nadim International Airport (Batam); 
  • Raja Haji Fisabilillah International Airport (Tanjung Pinang).


Media uit binnen- en buitenland maakten daar op grote schaal melding van wat tot ophef leidde met name onder reizigers die al een vliegticket naar Jakarta op zak hadden. 


Rectificatie


Het ministerie van Transport is een dag later met een rectificatie gekomen en benadrukt dat buitenlandse reizigers die voor toeristische doeleinden Indonesië willen bezoeken, het land kunnen binnenreizen via vier luchthavens: 

  • Soekarno-Hatta International Airport; 
  • I Gusti Ngurah Rai International Airport (Bali);
  • Hang Nadim International Airport (Batam); 
  • Raja Haji Fisabilillah International Airport (Tanjung Pinang).


Officiële bekendmakingen omtrent de coronamaatregelen in Indonesië worden gepubliceerd op de website van de Indonesische Covid-19-taakgroep. De circulaire die zoveel ophef heeft veroorzaakt, is inmiddels van de website verwijderd en wordt herzien. 


Reisvoorwaarden


De redactie van Indonesiënu heeft tot nu ook altijd gedacht dat buitenlandse toeristen het land alleen konden binnenreizen via Bali, Batam en Tanjung Pinang. Nu blijkt dus dat ook Jakarta als toegangspoort kan dienen voor reizigers die voor toeristische doeleinden het land bezoeken. 


Buitenlandse toeristen dienen wel te voldoen aan de door de Indonesische overheid opgestelde reisvoorwaarden, zoals de verplichte quarantaine. Voor meer informatie, lees ook de volgende artikelen: