De eerste vlucht uit Sydney sinds twee jaar landde vrijdag 4 maart 2022 op de Balinese luchthaven I Gusti Ngurah Rai International Airport. Het is de eerste directe vlucht uit Australië sinds het coronavirus twee jaar geleden Indonesië ertoe dwong reisbeperkingen in te stellen voor internationale reizigers. 


Na een dag gesloten te zijn geweest in verband met Nyepi, ‘de Dag van de Stilte’, op donderdag 3 maart, vertrekken en landen er een dag later weer vluchten van en op de Balinese luchthaven in Denpasar. 


61 passagiers


Een heel bijzondere vlucht is die van Garuda Indonesia die als eerste commerciële luchtvaartmaatschappij sinds de reisbeperkingen weer vanuit Indonesië naar Sydney vloog en terugkeerde naar Bali met 61 passagiers aan boord, onder wie 31 Australiërs, 27 Indonesiërs, 2 Nieuw-Zeelanders en 1 reiziger met de Poolse nationaliteit.  


Vlucht GA-715 van Garuda Indonesia, uitgevoerd met een Airbus A330, landde om 14.45 lokale tijd op I Gusti Ngurah Rai International Airport. En, omdat het een inaugurele vlucht betrof, werd het toestel bij aankomst feestelijk onthaald met waterbogen


Eerst in quarantaine


De nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië zegt weer wekelijks vluchten tussen Bali en Sydney uit te voeren. Met de hervatting van de vluchtuitvoering naar Sydney, beschikt Garuda Indonesia over twee directe verbindingen naar Australië, namelijk Jakarta-Sydney en Denpasar-Sydney. 


De reizigers uit Sydney kregen bij aankomst een PCR-test en moeten 3 x 24 uur in quarantaine. Als het goed is, kunnen zij dus op zondag 6 maart genieten van het mooie Bali. 


Foto: Immigratie Ngurah Rai